2024-04-05 12:00:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), sürdürülebilirlik çabaları kapsamında ikinci kez su ayak izi sertifikası almaya hak kazandı. AGÜ böylece çevresel etkileri ölçme ve azaltma konusundaki kararlılığını bir kez daha kanıtladı.

Sürdürülebilirlik Koordinatörü Dr. Fatma Şener Fidan liderliğinde hazırlanan rapor, AGÜ'nün su kullanımını detaylı bir şekilde analiz edip, çevre dostu uygulamalarının etkisini gösterdi. Su ayak izi hesaplama ve raporlama süreçlerinde gösterdiği başarıyla dikkat çeken AGÜ bu alandaki liderliğini de pekiştirdi.

Su ayak izi sertifikası almaya hak kazanarak çevre dostu uygulamaları teşvik etmeye ve sürdürülebilirlik bilincini yaygınlaştırmaya devam eden AGÜ su kaynaklarının etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasını sağlamak için önemli adımlar atıp, örnek bir kurum olma misyonunu sürdürüyor.

Sertifika, AGÜ'nün sürdürülebilirlik alanındaki liderliğini pekiştirmenin yanısıra çevre bilincinin yaygınlaşması ve daha yaşanabilir bir dünya için atılan adımların önemini vurguluyor.

AGÜ’nün Karbon Ayak İzi Hesaplaması Tamamlandı

Abdullah Gül Üniversitesi sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında karbon ayak izi hesaplamasını da tamamladı. 2023 yılında gerçekleştirilen son karbon ayak izi hesaplamasıyla AGÜ, çevresel etkileri ölçme ve azaltma konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.

Sürdürülebilirlik Koordinatörü Dr. Fatma Şener Fidan tarafından hazırlanan hesaplama raporu, AGÜ'nün Sümer Kampüsü'ndeki emisyonları detaylı bir şekilde analiz etti.

Çevre dostu uygulamaları teşvik etmek ve sürdürülebilirlik bilincini yaygınlaştırmak adına önemli adımlar atmaya devam eden AGÜ, karbon ayak izi hesaplama ve raporlama süreçlerinde gösterdiği başarıyla dikkat çekerken, 2023 yılı itibarıyla bu alanda da liderliğini sürdürüyor.